perjantai 24. kesäkuuta 2011

Toukokuussa...

...uppouduin puutarhahommiin niin, että käsityöt on tosissaan jääneet vähemmälle. Uudet asiat ovat olleet aika pieniä, mutta kuitenkin sellaisia, joita en ole ennen tehnyt. Olen muun muassa:

- leikannut terijoensalavat
- perustanut mansikkamaan oikeaoppisesti kasvimaalle
- jakanut ja siirtänyt raparperin alusta loppuun saakka (Marika huom! Se sulta saamani raparperi on yhä hengissä ja voi uudessa kasvupaikassaan paremmin.).

Varmaan monen monta muutakin asiaa olen tehnyt, mutta kun raportointi venyy näin pahasti, niin tuppaa unohtumaan. Koitan parantaa tapani.

Huhtikuun uusi asia

Huhtikuu ja luonnon uuteen kasvuun lähteminen innosti minut keräämään kaikenlaista kasvia ja käpyä ja hyödyntämään niitä lankojen värjäämisessä. Hurahdin, se on myönnettävä! Osa kuvan vyyhdeistä on värjätty myöhemmin, mutta huhtikuussa värjäsin ainakin leskenlehdellä ja männyn neulasoksilla. Nämä langat ovat alarivissä. Laitimmaisena vasemmalla on kolme vyyhtiä mäntyvärjäyksellä ja kolme oikealla on leskenlehtivärjättyjä. Reunimmaiset vyyhdit ovat vaaleampia, koska pääsivät jälkivärjäykseen, neljä keskimmäistä olivat ensimmäisissä väriliemissä.

Kasvivärjäys vaatii aikaa (nimim. muutamat liemet homehduttaneena ja pois heittäneenä), mutta on ihanan rentouttavaa, jos siihen saa aikaa muilta hommilta. On ainakin näin alussa kovin viehättävää odottaa, minkä väristä lankaa padasta nouseekaan. Värjäystulos on niin monen seikan summa.